Laurie-Anne, de voedingsdeskundige van Team Cofidis, heeft een boodschap voor de Supporters Academy. Ze geeft je enkele eenvoudige en gemakkelijk te implementeren tips om heel de zomer lang in topvorm te blijven!

Ik heb een paar voedingstips nu we met z'n allen thuiszitten.

Ons energieverbruik daalt waardoor we ook onze energie-inname moeten verminderen. Daarvoor kijken we vooral naar de inname van zetmeelhoudende voedingsmiddelen. Hun aandeel moet worden verminderd ten voordele van groenten.

Groenten voorzien in mineralen en vitaminen. Ze versterken ons immuunsysteem en beperken gewichtstoename.

Geen probleem mocht je het laatste pakje pasta in de supermarkt hebben gemist. Je kan variëren met rijst, quinoa, bulgur en aardappelen. Varieer de hoeveelheid zetmeel volgens je dagprogramma. Een oefensessie op de hometrainer of een volledige rustdag is niet hetzelfde.

Een tweede punt is de inname van proteïnen om de spiermassa op peil te houden en de gewichtstoename te beperken.

Een regelmatige consumptie van vlees, vis of eieren bij elke maaltijd is aan te raden. Zelfs als ontbijt, een omelet bijvoorbeeld. Als je geen verse producten in huis hebt, is vis in blik een goed alternatief. Sardientjes en makreel zijn rijk aan goede vetten, zoals Omega 3. Je kan ook diepvriesburgers of bevroren vlees eten. Eieren kunnen bij elke maaltijd gebruikt worden.

Een derde aandachtspunt zijn toegevoegde suikers en vet. Die vind je in koekjes en andere snacks.

Kies eerder voor fruit als snack of voor een zuivelproduct zoals yoghurt. Een handvol noten is ook prima.

Met al de tijd die je nu hebt, is dit het ideale moment om je te verdiepen in het recept van je rijsttaart. Je kan ook bananenbrood maken zodat je niets mist tijdens je volgende training.