12-02-2020
Het VIP-weekend van één van onze winnaars

Bij de Cofidis Supporters Academy streven we ernaar om de vele supporters die deelnemen aan onze wedstrijden een onvergetelijke ervaring aan te bieden. Hier is de getuigenis van Dirk, winnaar van een VIP-weekend tijdens de cyclocross-manche op de Citadelle van Namen.

Een bizarre vrijdag de 13e

Vrijdag 13 december. Ik ben op weg naar mijn werk als de telefoon gaat. Een man stelt zich voor als een medewerker van Cofidis en vraagt me of ik onlangs heb deelgenomen aan een wedstrijd van de Cofidis Supporters Academy. In het begin twijfel ik een beetje. Oplichterij of niet? Dan herinner ik me inderdaad dat ik het Wie Is De Renner spel speelde en lang had moeten nadenken op een antwoord voor de aanvullende vraag.

Dit is dus mijn geluksdag. Ik heb een VIP-weekend gewonnen met overnachting op een woonboot tijdens de cyclocross op de Citadel van Namen. Beter nog, ik mag iemand uitnodigen om mee te gaan.

Omdat mijn vrouw niet van veldrijden houdt en volop bezig is met de kerstvoorbereidingen, besluit ik Franky, mijn oude vriend, uit te nodigen. We gaan vaak samen naar het veldrijden, hij zal in de wolken zijn.

De volgende dagen heb ik vaak contact met de Cofidis-man. Alles moet perfect georganiseerd zijn, tot in de kleinste details. Het avontuur begint, ik voel me al een echte VIP.

Naar Namen!

Op zaterdag 21 december haalt een taxi me thuis in Izegem op en brengt me naar het Elisabeth Péniche Hotel in Namen. De sfeer tijdens de rit is optimaal. Ik ben echt blij om mijn oude vriend te kunnen plezieren met dit weekend. De eigenares van het hotel verwelkomt ons met enthousiasme. Onze kamer heeft zicht op de Citadel waar de voorbereidingen voor het grote feest van de volgende dag volop aan de gang zijn.

's Avonds ontdekken we Namen en haar pittoreske kerstmarkt. We bezoeken ook een paar adressen die de man van Cofidis ons heeft ingefluisterd. Alles is echt tot in de puntjes geregeld.

Zondag 21, na een uitgebreid ontbijt brengt een shuttle ons naar het VIP-dorp, op de top van de Citadel. Het is lekker warm in de tent. De spanning neemt toe naarmate de koers nadert. We volgen de wedstrijden van de Dames en de Beloften op de voet. Medewerkers van Cofidis komen ons opzoeken en gaan na of alles naar wens verloopt. Het echte VIP-leven!

Het leven als VIP

De tent vult zich en we genieten van een ongelooflijk buffet. Andere winnaars sluiten zich bij ons aan, de pronostieken geven Mathieu Van der Poel aan als favoriet. We volgen de wervelende koers buiten voor de tent zodra de renners passeren en op een groot scherm als ze aan de andere kant van het parcours rijden. Er is geen tekort aan drank en hapjes.Van der Poel wint nipt voor Toon Aerts. De koers was van start tot finish spannend. Mijn geluk is compleet als we na de wedstrijd mijn jeugdhelden ontmoeten: Roland Liboton en Bert Vermeire. Ze zijn zeer aanspreekbaar en nemen de tijd om rond een pint met de supporters te praten.

Helaas, aan alles is een einde. We verlaten de tent met de laatste genodigden. Onze vriendelijke taxichauffeur wacht ons op voor de lange terugtocht naar Izegem. Zoveel herinneringen!

Maandag 22 december. Ik ben op weg naar mijn werk als de telefoon gaat.Deze keer herken ik de vriendelijke stem van de man van Cofidis. Hij wil weten of alles goed is gegaan. Wat dacht je?