16-09-2020
Ontmoet de familie Caerdinael in Durbuy

Eropuit in eigen land? Ontmoet de familie Caerdinael in Durbuy, klein in oppervlakte, groots in gastronomisch genot ...

The Place To Be in Durbuy

Eén van de pareltjes van deze gastronomische trekpleister is Maison Caerdinael: een familiebedrijf uit Durbuy dat 3 hotels en 2 restaurants in uiteenlopende stijlen runt.

Aan het hoofd staat de maestro, de briljante en vriendelijke Fréderic Caerdinael, een pionier van het lokale toerisme, die met Le Sanglier des Ardennes heeft bijgedragen aan de internationale gastronomische naambekendheid van zijn stad.

Zijn drie geliefde dochters Louise, Juliette en Victoria vervolledigen dit buitengewoon team. De jonge generatie werd de liefde voor gastronomie met de paplepel meegegeven door hun Masterchef of Belgium van een papa. Het mag dus niet verwonderlijk heten dat ze vandaag in zijn voetsporen treden. Samen belichamen ze een Waalse versie van La Dolce Vita en ieder familielid geeft een eigen toets aan de verschillende hotels en eetgelegenheden die ze uitbaten.

Het water in de mond ...

In het hart van de oude stad biedt restaurant Victoria een kaart voor de echte fijnproever. Je kan er in het onlangs opgeknapte en opnieuw ingerichte restaurant genieten van gastronomische gerechten of van de specialiteit van het huis: hout-gegrilde vleesgerechten. Het uitzicht op de grill en de open keuken geven aan het geheel een warme en bijzondere sfeer.

Voor de meer exotische en avontuurlijke genieters onder ons is Le 7 by Juliette HET nieuwe trendy adres in Durbuy! Hun geheim? Een originele en gastvriendelijke setting gecombineerd met een aanbod van cocktails uit alle windstreken, lokale bieren en een bijzondere smaakvolle keuken die tapas, lokale producten en andere lekkernijen combineert.

Een goed nachtje rust om te bekomen!

Hotel Victoria biedt eigentijdse en comfortabele kamers. Voor familieverblijven is de suite met panoramisch uitzicht een echte aanrader. Een grote en warme lounge nodigt uit om te ontstrongnen en te lezen en wanneer het weer het toelaat zijn de charme van de gezellige tuin en het zonnige terras onmiskenbaar een pluspunt.

The Guest House is een intieme gastenkamer met een heel bijzondere sfeer en gelegen in het middeleeuwse hart van Durbuy. Achter de historische muren draagt een unieke decoratie bij aan de charme van deze plek.

De twee uitzonderlijke suites zijn op zich alleen al de reis waard.

En dan is er de Vieux Durbuy, ideaal gelegen op 30m van de Place de Durbuy, in een oud geklasseerd Ardens bouwwerk, met kamers in de traditionele geest van de oude stad.

Wanneer gaan we?

Daar valt over te discussiëren ...

In de winter brengt de kerstmarkt leven in Durbuy. Open van eind november tot aan de feestdagen en een absolute must voor liefhebbers van fijne lekkernijen, sfeer, gezelligheid en authenticiteit. Hier tref je enkel vaklui met passie voor verse en echte producten.

Een voorbeeld? Als we La Patate Au Foie Gras zeggen ... dan komt het water je toch in de mond?

Bij milder weer nemen sport en natuur het over : Adventure Valley en zijn avontuurlijke belevingen, de Five Nations Golf Club, voor golfliefhebbers of voor een initiatieweekend, de afdaling van de Ourthe per kajak ...

Herfst, zomer, winter of lente - Durbuy staat heel het jaar door voor La Dolce Vita dankzij die perfecte mix van natuur, ontstrongning en gastronomie ...